عوارض خروج از کشور

header-map-grey

عوارض خروج از کشور در سال 1403

مسافران با ملیت ایرانی برای هر سفر خارجی ، مبلغی را در قالب هزینه عوارض خروج از کشور به خزانه دولت می‌پردازند .

مبلغ عوارض خروج از کشور برای سفربا هدف (سیاحتی ، زیارتی ، درمان و …..) تفاوت می‌کند ، تعداد دفعات سفر که مبنای محاسبه آن در هر سال شمسی می باشد و ازیک دقیقه بامداد یکم فروردین هرسال تا پایان آخرین روز اسفند ماه همان سال ، طبق جدول زیر محاسبه میگردد و در نهایت مبلغ قطعی این عوارض با ثبت کد ملی در درگاه های مجاز قابل استعلام و پرداخت است . عوارض خروج از کشوربرای تمامی سفرهای هوایی ، دریایی و زمینی مصوب شده است .

نوع سفر

سفر اول سفر دوم سفر سوم و بیشتر

مرز خروجی

سفر سیاحتی

5,200,000 7,800,000 10,400,000 هوایی ، زمینی ، دریایی

زائرین حج عمره و تمتع

1,720,000 1,720,000 1,720,000 هوایی ، زمینی ، دریایی

زائرین عتبات عالیات

450,000

450,000

450,000

هوایی

150,000

150,000

150,000

زمینی ، دریایی

مرزنشینان

750,000

6,000,000

8,000,000

هوایی

250,000

6,000,000

8,000,000

زمینی ، دریایی

ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش 2,640,000 2,640,000 2,640,000

هوایی ، زمینی ، دریایی

تمامی مبالغ به ریال می باشد .

 

روش‌ های آنلاین پرداخت عوارض خروج از کشور

پرداخت در مرز خروجی ( فرودگاه ، پایانه مرزی زمینی یا دریایی)

پرداخت در فرودگاه یا دیگر مبادی به صورت حضوری و از طریق دستگاه های پوز و خود پرداز های موجود ، فقط با کارت بانکی قابل انجام می باشد و پرداخت وجه نقد امکان پذیر نیست .

فرصت پرداخت عوارض خروج از کشور

زمان پرداخت عوارض خروج از کشور حداکثر ۳۰ دقیقه قبل از سفر است . اما بهتر است از قبل نسبت به پرداخت آن اقدام کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید .

به دلیل ثبت متمرکز عوارض خروجی در سامانه های آنلاین پیشنهاد ما برای حفظ آسایش خاطر شما در سفر ، پرداخت قبل از مراجعه به فرودگاه یا دیگر مبادی مرزی می باشد .

معافیت از پرداخت عوارض خروج از کشور

با توجه به قانون پرداخت عوارض در هنگام خروج از کشور بایستی تمامی مسافران نسبت به پرداخت آن اقدام کنند . اما در این میان افرادی هستند که معافیت دارند .

خدمه پرواز:  این افراد به دلیل شغلشان که دائماً باید از کشور خارج شوند ،  از پرداخت معاف هستند .

دانشجویان و افراد با مجوز تحصیلی :  کسانی که در کشورهای خارجی تحصیل می‌کنند با تاییدیه وزارت علوم ،  از پرداخت معاف میباشند  و البته برای این افراد باید فاصله ورود و خروج از کشور ،  بیشتر از ۳ ماه باشد .

بیماران و جانبازان :  این‌ افراد  با مجوز شورای پزشکی که برای درمان راهی کشورهای خارجی می‌شوند، از پرداخت  معاف شده‌اند .

زائرین کربلا در اربعین :  طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در بازه تاریخ اعلام شده در اربعین و تعیین مرزهای خروجی ، زائرین معاف شده اند .

افراد با گذرنامه سیاسی :  افراد دارای گذرنامه سیاسی که از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار دریافت کرده اند ، معاف از پرداخت عوارض شده اند .

تخفیف عوارض خروج از کشور

بر اساس قوانین مصوبه در مجلس شورای اسلامی برخی از افراد شامل تخفیفات در پرداخت عوارض هستند :

ورزشکاران تیم  های ملی :  ورزشکارانی که مجوز شرکت در مسابقات ورزشی بین المللی را از وزارت ورزش دارند، شامل تخفیف عوارض خروج از کشور می‌شوند .

مرزنشینان :  افرادی که در روستاهای مرزی زندگی می‌کنند ، فقط یک‌ بار در  سال  عوارض خروج از کشور را پرداخت می کنند .

 

مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج از کشور

برای پرداخت عوارض خروجی به ویزا، پاسپورت ، بلیط  و یا سایر مدارک سفر نیازی نیست  . ثبت کد ملی هر مسافر بدون شرط سنی در سامانه های پرداخت تنها مدرک لازمه می باشد .

در روش پرداخت الکترونیکی از درگاه های مجاز باید کارت‌ بانکی عضو سامانه شتاب همراه با رمز دوم داشته باشید و با ورود مشخصات فردی ( درج کد ملی هر مسافر ) پرداخت انجام می‌شود .

 

شرایط استرداد عوارض خروج از کشور

در صورت  اشتباه در پرداخت مبلغ عوارض خروج از کشور و یا به دلیل انصراف از سفر به راحتی می‌توانید به سایت سامانه امور مالیاتی وارد شوید و درخواست استرداد را ثبت کنید .

البته توجه داشته باشید که استرداد عوارضی که به صورت الکترونیکی پرداخت‌شده‌اند ، از این درگاه امکان‌پذیر است .

مدت ‌اعتبار عوارض خروج از کشور

عوارض پرداخت شده تا پایان همان سال شمسی معتبر است .